Een aaibare branding

Nieuwe identiteit voor Bamboo Orchid

http://Bamboo%20logo
http://Beeldmerk%20logo%20Bamboo

De vraag

Moderne en vooruitstrevende orchideeënkwekerij Wooning Orchids, gevestigd in het hart van het Oostland, wilde haar product Dendrobium nobilé als Bamboo orchidee in de markt zetten. SPEAX werd uitgedaagd om hier een vrolijke identiteit met bijpassende branding voor te ontwerpen. Wij stropen graag onze mouwen op voor zo’n toffe klus!

De aanpak

Met de door de klant gekozen naam Bamboo® Orchids hebben we onderzoek gedaan naar het product en met name de herkomst (Azië). Met behulp van dit onderzoek hebben we gekozen voor de aaibare en schattige pandabeer, dol op bamboe en óók afkomstig uit Azië, als ‘mascotte’ van deze vrolijke bloeiers. Dit vriendelijke beertje herken je direct, vooral op de winkelvloer!

De Bamboo branding hebben we uitgebreid met een fotoshoot, waarbij de diverse kleuren van het Bamboo® assortiment in trendy interieurs zijn vastgelegd. De planten komen met hun warme kleuren geweldig tot hun recht, en geven een enorm rijk en luxe vibe. De foto’s zijn onder andere verwerkt op de consumentenpagina van Bamboo®, de beursstand en productfolders.

Daarnaast zijn van alle Bamboo® orchids prachtige illustraties gemaakt, die je terugziet op de packaging, online banners, website, beursstand en inmiddels ook on the road op de vrachtwagen- en autobelettering.
 

Zichtbaarheid

Het sales-team van Bamboo® Orchids hebben de caddy trouwens enorm slim ingezet. In plaats van een vaste beursstand tijdens de Flora Holland Trade Fair hebben de mannen de caddy veranderd in een mobiele beursstand! De caddy stond tijdens het event naast de ingang geparkeerd en was een echte blikvanger. Nu kun je de caddy bij diverse tuincentra spotten. Bekijk hier meer tips en tricks voor zichtbaarheid.

http://Autobelettering%20carwrap

Het resultaat

Bamboo® orchids is een succes! Na de introductie op de Flora Holland Trade Fair in maart 2018 (waar je met een levensgrote pandabeer op de foto kon) is de bloeiende plant zeer in trek. Wij zijn samen met Wooning Orchids erg trots op de Bamboo branding!

http://Bamboo%20website%20packaging
http://folder

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!

Dit moet je ook zien