Marketing
strategie

Of je nu je bereik wil vergroten of wil werken aan je naamsbekendheid. Of je nu een motor zoekt om leads te genereren of aanmeldingen te krijgen voor een event. Een goede marketingstrategie zet vele doelen om in actie. Laat via veel kanalen grote groepen mensen bereiken, of juist dat ene selecte gezelschap. Weet wat er leeft bij je doelgroep en val op met je verhaal en jouw boodschap. SPEAX bouwt met jou aan je ideale marketingstrategie. Een uitgekiende mix van goede content en de juiste kanalen.

Buyer persona’s

Tegen wie praten we? Onderdeel van de strategie is het creëren van één of meerdere buyer persona’s. Fictieve personen met de kenmerken van jouw doelgroep. De belangrijkste basis voor je marketingstrategie en content, want ze geven je focus bij het inzetten van communicatiemiddelen.

De voordelen van het maken van buyer persona’s:

  • Inleven in de doelgroep
  • Goed voor inbound marketing
  • Hogere conversie
  • Snelle focus

Wat triggert jouw doelgroep?

Om jouw merk (nog beter) te positioneren nemen we bijvoorbeeld Category Entry Points (CEP’s) onder de loep. Dat zijn triggers die mensen aan jouw merk moeten laten denken. Aanleidingen, momenten, periodes, situaties. Welke CEP’s heeft jouw merk, welke zijn het belangrijkst en kunnen we er nog meer aan jou koppelen? Meer of scherpere CEP’s betekent een grotere kans op groei. SPEAX helpt je aan focus.

Onze projecten
met marketing strategieën

Bosman Van Zaal

Het begint met de vraag om een nieuwe website. En mondt uit in een compleet nieuwe identiteit. Een identiteit die Bosman Van Zaal echt neerzet als wereldwijde speler in technische oplossingen. Samen met onze partner Park1 gaan we terug naar de kern: “Insight. Movement. Growth.”

Lees meer

Senthis

Liefde overwint alles. Dat is het motto van Senthis-oprichter Maddy Schoonjans, een ‘oude’ bekende van SPEAX. Maar er is nog iets anders dat mensen voor je kan winnen: een betoverende merknaam en een smaakvolle huisstijl.

Lees meer

Benieuwd wat dit voor jouw bedrijf kan doen?

Neem contact met ons op

Check de overige
onderdelen van
strategie

Fresh from SPEAX

Je bent zo goed als je laatste werk, zeggen ze wel eens. Wij spreken liever over de meest recente cases, omdat we nog veel langer goed werk willen maken. Hoe dan ook: hier laten wij vol trots verse creaties uit onze kokers zien.

Show, don’t tell.

Je kunt wel zeggen wat je kan, maar ‘t beter laten zien. Niet alleen een communicatiewet, het geldt ook voor ons. Ga er maar eens goed voor zitten. Enjoy the showreel.

Showreel

Onze website maakt gebruik van cookies voor betere prestaties, gedragsanalyse en gepersonaliseerde advertenties. We verbeteren de gebruiksvriendelijkheid door je websitegedrag te volgen en delen marketinggegevens met derden als je op “accepteren” klikt.