Packaging
Design

Wat men ook zegt: in veel gevallen gaat het wél om de buitenkant. Een goede verpakking overtuigt. Heb je een product dat een opvallende verpakking kan gebruiken? Of wil je een hele productlijn in een nieuwe jas steken? Schakel SPEAX in voor packaging. En knal van het schap

Vorm

Of je product nu in een supermarkt ligt, op de beursvloer of in een webshop: verpakkingen zijn een belangrijke toevoeging aan je merk. Om meerdere redenen. Je doelgroep maakt vaak voor het eerst kennis met je product via je verpakking. Packaging is een reflectie van de identiteit van je merk. Een groot deel van de aankoopbeslissingen door consumenten wordt gemaakt op basis van verpakkingen. Belangrijk dus dat jouw product op een positieve manier opvalt én de juiste boodschap vertelt.

Functie

Is je verpakking alleen maar mooi? Nee. Packaging moet ook functioneel zijn. Het laat zien dat je meedenkt met je klant en je product optimaal beschermt. Dat je op een heldere manier productinformatie deelt. Daarom kijken we goed naar het product en de boodschap. Want elk product is anders. We letten op vorm. Op formaat. Op functionaliteit. Ook bedenken we welk materiaal het beste is, zowel in prijs en kwaliteit als uitstraling. Soms heel eenvoudig, omdat je verpakking puur bescherming is of geschikt voor transport. Maar heb je een ecologisch product? Dan volstaat plastic natuurlijk niet. SPEAX helpt je graag aan een duurzame oplossing.

Display

SPEAX ontwikkelt ook displays waarin je producten perfect worden gepresenteerd. POS-materiaal voor in de winkel of op de beursvloer. Van het eerste idee tot verpakking tot display: we brengen je product graag onweerstaanbaar aan de vrouw en man!

Onze projecten
met packaging design

Tovano Nuts & Dried Fruits

Al ruim zes decennia is Tovano thuis in de wereld van noten en gedroogde zuidvruchten. Tovano staat voor hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. De laatste jaren ligt het steeds vaker onder eigen naam in de schappen. De oude b-to-b-huisstijl schoot daarbij tekort. We moeten consumenten verleiden! Hoogste tijd voor SPEAX om aan het werk te gaan. Wij vertaalden het specialisme van Tovano in een merkschild. Symbool voor gilde, voor ambacht. De vorm van een nootje komt erin terug. Het retro font

Lees meer

Decorum Plants & Flowers

Decorum Plants & Flowers. Een premium label in de Nederlandse sierteeltsector dat streefde naar een nóg stevigere positionering. Aan SPEAX de eervolle taak dit te vertalen in een sterkere merkuitstraling. Maar: de bekende Decorum-stijl moest overeind blijven. Het nieuwe logo is dus nog steeds heel herkenbaar Decorum. Maar volwassener, eleganter en meer premium. En minstens zo belangrijk: op vele manieren toe te passen. De aangepaste fotografie – extreme close-ups van producten die de schoonheid van de natuur laten zien –

Lees meer

Wat packaging design voor jouw bedrijf kan doen?

Neem contact met ons op

Check de overige
onderdelen van
concept & design

Fresh from SPEAX

Je bent zo goed als je laatste werk, zeggen ze wel eens. Wij spreken liever over de meest recente cases, omdat we nog veel langer goed werk willen maken. Hoe dan ook: hier laten wij vol trots verse creaties uit onze kokers zien.

Show, don’t tell.

Je kunt wel zeggen wat je kan, maar ‘t beter laten zien. Niet alleen een communicatiewet, het geldt ook voor ons. Ga er maar eens goed voor zitten. Enjoy the showreel.

Showreel

Onze website maakt gebruik van cookies voor betere prestaties, gedragsanalyse en gepersonaliseerde advertenties. We verbeteren de gebruiksvriendelijkheid door je websitegedrag te volgen en delen marketinggegevens met derden als je op “accepteren” klikt.