Scout campagne

Een campagne met een vriendelijk gezicht

http://illustratie%20grain
http://Scout%20illustratie%20character

De vraag

Koppert Biological Systems heeft in 2019 een revolutionair stukje techniek ontwikkeld, bestaande uit een intuïtieve mobiele app en dashboard. Het is een platform waar telers direct inzicht krijgen in de IPM-situatie. De vraag vanuit Koppert: Ontwikkel een krachtige campagne voor dit nieuwe product en bied ondersteuning bij het UX-design van de app.

Meer weten over deze slimme app? Check koppert.nl/natutec-scout/. Wil je meer weten over onze aanpak? Scroll down!

De aanpak

De app en het dashboard nemen veel werk uit handen van de teler. Zoveel zelfs dat je bijna kunt zeggen dat de app een flexibele, digitale medewerker is. En dáár hebben we werk van gemaakt! We hebben een vriendelijk en grappig character ontwikkeld, dat symbool staat voor de gebruiksvriendelijke app. De naam: Natutec Scout. (Scout voor vrienden ;))

De Scout campagne heeft een minimalistische look, maar de structuur in de illustraties geeft het wat extra body. In deze sector is deze vorm van illustratie vrij nieuw, en valt dus erg op tussen andere advertenties. Om de campagne internationaal inzetbaar te maken zijn er diverse nationaliteiten gecreëerd. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de doelgroep zichzelf kan identificeren met Scout. Naast een mannelijke Scout is er ook een vrouwelijke variant geïllustreerd.
 

Uitingen

We hebben situaties geïllustreerd waar telers zich in kunnen bevinden, zoals in de kas en achter de computer. De illustraties hebben we onder andere verwerkt in leaflets en advertenties, online webbanners, e-mailhandtekeningen en natuurlijk in de nieuwe app. Scout is echt tot leven gewekt in een animatie, die is gemaakt om de app te introduceren en uit te leggen. In de animatie legt Scout in meerdere talen uit hoe de app optimaal werkt.

http://Video%20animatie

Het resultaat

Het eindresultaat is de opvallende Scout campagne in de hortisector. Een nieuw gezicht binnen de Koppert familie, maar direct heel herkenbaar. Daarbij heeft Koppert de prestigieuze GreenTech Innovation Award 2019 gewonnen, wat écht een kers op de taart is!

http://Illustratie%20Scout%20grain
http://Natutec%20scout%20app

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!

Dit moet je ook zien