Floritec Customized Breeding

A customized identity

http://Visual%20Huisstijl%20Floritec

De vraag

Floritec veredelt superieure en onderscheidende rassen in tros-, pot- en bolchrysant, potcelosia en potaster. Zij zijn hierin marktleider, maar door een gedateerde huisstijl straalden zij dit zeker niet uit. Doodzonde! De taak lag bij SPEAX om een nieuwe, passende corporate identity te creëren die recht doet aan hun sterke marktpositie en helpt verdere groei te realiseren.

De aanpak

Doordat het bedrijf sinds de oprichting enorm is gegroeid, is de marktpositie van het bedrijf sterk veranderd. Ook de missie, visie en kernwaarden zijn ondertussen aangepast. Op basis van die gecorrigeerde kernwaarden is door SPEAX de nieuwe identiteit en huisstijl ontwikkeld.

De kracht van Floritec is de betrouwbare kwaliteit van de rassen, die zij speciaal voor hun kwekers veredelen. SPEAX heeft alle USP’s van Floritec gebundeld in het beeldmerk. Je herkent een combinatie van het product, de techniek, het maatwerk én het wereldwijde geluk dat de bloemen opleveren. Zie de visuele uitleg van het logo in de afbeelding hier (schuin) onder.

Het gekozen kleurenspectrum symboliseert zowel de innovatieve als de productspecifieke én menselijke kant van het bedrijf.

Nieuwe tagline

In het logo kreeg ook de nieuwe tagline een plekje. Het oude ‘Breeding by design’ heeft ruim baan gemaakt voor ‘Customized Breeding’. Communicatiespecialist Daphne Hoogeveen: “In de kern leveren wij maatwerk. De nieuwe tagline sluit hier naadloos bij aan.”

http://Online%20Huisstijl%20Floritec

Het resultaat

Het unieke logo zorgt ervoor dat Floritec weer opvalt. Zij nemen een eigen positie in in het wereldwijde speelveld van de sierteelt. De vele, nieuw ontwikkelde communicatiemiddelen en vooral de door SPEAX ontworpen website weerspiegelen de ambitie van Floritec. Met deze brand new identity gaat Floritec vol vertrouwen op weg naar een bloeiende toekomst! Bekijk de vernieuwde website hier!

http://Banier%20Huisstijl%20Floritec

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!

Dit moet je ook zien