Huisstijl / identiteit

Een huisstijl is herkenbaar

De huisstijl is het gezicht van je merk, product of bedrijf. Het is de eerste indruk die je achterlaat. Het begint bij een logo, maar omvat veel meer: denk aan een naam, pay-off, kleur, typografie (lettertype), vormentaal (stramienen/vlakken/curves/opmaak) en fotografiestijl.

Een huisstijl ontwerpen we op basis van de bedrijfsidentiteit, doelen en doelgroepen van een merk/bedrijf. Door verloop van tijd kan het voorkomen dat de huidige vormgeving niet meer overeenkomt met deze punten. Een gedateerd logo kan de illusie wekken dat een bedrijf en haar werkwijze ook gedateerd is, ook als is de bedrijfsvoering dat niet. Zonde!
 

Naamgeving

Een unieke naam. Eentje die verbindt, opvalt en alles zegt over de identiteit van je bedrijf of product. Je wil een naam die blijft hangen bij de doelgroep en die de juiste associaties en beleving geeft. Tijdens het naamgevingsproces letten we op namen met de juiste klank en een prettige schrijfwijze. Hierna geven wij je een shortlist met een variatie aan namen, op basis van jouw input. Zo zit de juiste naam er altijd bij!
 

Nieuw ontwerp of restyling?

Een compleet nieuwe identiteit is niet in alle gevallen nodig. Soms is een logo of huisstijl zó herkenbaar, en heeft de doelgroep zulke positieve associaties dat opfrissen verstandiger is. We houden dan altijd rekening met de bestaande elementen. Daarmee is de uitstraling weer van deze tijd én behoud je de herkenbaarheid van het merk. Dit hebben we onder andere gedaan voor Ridder. Deze huisstijl is vernieuwd en opgefrist, met behoud van dezelfde uitstraling. Bekijk de case!
 

Bewaking en actueel houden

Naast het ontwikkelen is SPEAX ook bekwaam in het bewaken en actueel houden van de huisstijl. Voor Koppert Biological systems bewaken we al jaren de corporate identity, zodat de herkenbare vormgeving op alle uitingen dezelfde sfeer ademt. Zeer belangrijk, omdat Koppert wereldwijd opereert. Het is voor dochters en distributeurs niet altijd eenvoudig om dezelfde vormgeving te hanteren. Wij helpen hier graag bij!

Professional Linda

Linda van Rijn

“Een huisstijl is meer dan een logo.”
Meer weten over huisstijl-design?