Dit zijn dé trendstijlen van 2019

Waarschijnlijk heb je al eens oog in oog gestaan met de drie trendkleuren van 2019, maar was je je hier ook van bewust? Zou jij nu de trendstijlen Feminine, Eclectic en Biophilic kunnen omschrijven? En hoe je deze stijlen het beste kan doorvoeren? Na het lezen van deze blog ben je weer helemaal op de hoogte!

Feminine

In de Feminine stijl draait alles om zacht: zachte tinten, zachte materialen en zachte, wuivende varianten van bloemen en planten. De prints zijn rustig en van etnische komaf. We zien voornamelijk frisse pasteltinten zoals lila, zachtroze en mint, maar ook de nude-kleuren doen het goed. Ze worden gebruikt in vriendelijk ogende materialen met zacht afgeronde vormen. Deze stijl voelt als een warme deken waar je je volledig in kan terugtrekken, even weg van alle drukte in onze directe leefomgeving.

Verpakkingslijnen Vilosa

Na het realiseren van de nieuwe identiteit hebben we ook de verpakkingslijnen van Vilosa onder handen genomen. De verpakkingslijnen Le Chic en Le Bloom zijn gebaseerd op de nieuwe huisstijl en Feminine trendstijl, maar ieder op een eigen manier doorgevoerd om de juiste doelgroep aan te spreken. Ook voor de Specialties waaronder de Magic Bells en Lucky Bells, is een chique en bijpassende potcover ontworpen. Niet alleen het ontwerp hebben wij verzorgd, maar ook het contact met de leveranciers om tot het gewenste resultaat in zowel papier als plastic te komen. Afgelopen Seasonal Trade Fair Royal FloraHolland zijn de conceptverpakkingen geïntroduceerd en de reacties waren lovend! Heb jij ze ook gezien? De nieuwe verpakkingslijnen zullen vanaf medio aankomende zomer de vakhandel, retail en klok gaan veroveren.

Vilosa-packaging-design-communicatiebureau-Speax
Vilosa-packaging-design-communicatiebureau-Speax

Eclectic

Tegenover de Feminine stijl staat de Eclectische trend. Deze stijl is heel veelzijdig, maar zal dit jaar vooral een mix zijn van transparante, kunststof elementen en felle kleuren, zoals okergeel en koningsblauw. Het is een futuristische trend, de holografische print maakt een comeback (je weet wel, zoals de achterkant van je 90’s cd’tjes). Ook zie je veel marmeren elementen in bonte kleuren.

Biophilic

De trendstijl Biophilic is een moderne variant op de Urban Jungle stijl die sinds een aantal jaar enorm populair is. Het verschil is dat de Biophilic trend meer is dan alleen groen; het omarmt alle natuurlijke elementen zoals vorm, kleur en materiaal. Net als de zachte, vrouwelijke trend Feminine zorgt de Biophilic stijl voor rust en comfort. Denk hierbij aan het gebruik van natuursteen maar dan wel in eenvoudige zwart/wit-tinten.

Blog-communicatiebureau-Speax-trendstijlen-Feminine

Feminine

Eclectic

Blog-communicatiebureau-Speax-trendstijlen-Biophilic

Biophilic

Vragen? Neem dan snel contact op!

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de
Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.