‘Google Mijn Bedrijf’, gebruik jij het al?

Je kent het wel, op zoek naar een website, telefoonnummer of routebeschrijving, even de bedrijfsnaam in Google intypen en alle informatie die je zoekt heb je binnen no time gevonden. Handig hè? Als bedrijf kan je dit bereiken wanneer ‘Google Mijn Bedrijf’ op de juiste wijze is ingesteld.

Wij adviseren altijd iedereen aan een Google Mijn Bedrijf account aan te maken en wel precies om de volgende redenen:

1. Google Mijn Bedrijf zorgt ervoor dat je vindbaar bent in Google Maps

In een tijd waarin mensen online een nog kortere concentratieboog hebben dan een goudvis, is het belangrijk dat de informatie waar iemand naar op zoek is, binnen handbereik is.

Google Mijn Bedrijf zorgt ervoor dat jouw bedrijf zichtbaar wordt in Google Maps. Hoe vaak maak je zelf gebruik van Google Maps? Wekelijks? Dagelijks? Je raadt het al, Google Maps wordt vaak gebruikt en hier wil je dus zeker niet in ontbreken. Google Mijn Bedrijf zorgt ervoor dat foto’s, adresgegevens, telefoonnummer en het websiteadres zichtbaar worden. Altijd handig.

2. Featured Snippet Box in Google Search

Het is vast wel eens opgevallen, het professioneel uitziende overzicht aan de rechterzijde (desktop) of bovenaan de pagina (mobiel) met bedrijfsgegevens wanneer je een bepaalde zoekopdracht uitvoert. Deze zogenoemde ‘Featured Snippet Box’ is toegankelijk voor ieder bedrijf en het kost je niets! Google biedt deze gratis functie zodat mensen gemakkelijk met je in contact kunnen komen.

Als je geen Google Mijn Bedrijf account bezit is het ook dat bedrijfsgegevens getoond worden in de Featured Snippet Box maar wanneer je dit wel bezit, zijn er veel meer mogelijkheden. De kans dat de gegevens van jouw bedrijf worden getoond zijn namelijk veel groter en je kan openingstijden, bedrijfsomschrijving, eigen afbeeldingen/foto’s, e.d. toevoegen.

3. Hogere positie in Google Search

Google is altijd blij wanneer je Google gebruikt. Hierdoor word je beloond als je met Google tools zoals Google Mijn Bedrijf werkt. Wanneer je jouw Google Mijn Bedrijf account zo goed mogelijk hebt geoptimaliseerd, is de kans groot dat je wordt beloond met een hogere positie in zoekopdrachten. Het werkt namelijk zo dat links naar jouw website voor Google gelden als een indicator dat jouw content belangrijk is en dit willen ze graag laten zien. Google is je beste vriend!

Na het lezen van bovenstaande voorbeelden kunnen wij het ons niet voorstellen dat je niet direct aan de slag wilt met jouw eigen Google Mijn Bedrijf account. Goed nieuws, het kost je namelijk nog geen kwartiertje om een eigen account aan te maken. Maak nu je eigen account aan en verbeter je vriendschap met Google!

Vragen? Neem dan snel contact op!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Neem contact op!

Stuur een mailtje
Geef een belletje